На Клиниката „Жан Митрев“ со хемофилтрација излекуван заразен со Ковид-19 —

Пациент во итна состојба, во хеморагичен шок, поради руптура на абдоминална аневризма, бил примен во Клиниката „Жан Митрев“ каде му бил извршен зафат по кој му бил потврден Ковид-19. Неговото лекување морало да продолжи на Клиниката каде бил ставен на континуирано испирање на крвта со специјален филтер, кој ги отстранува сите инфективни медијатори. По оваа […]

via На Клиниката „Жан Митрев“ со хемофилтрација излекуван заразен со Ковид-19 —

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s