Šiandien mus pasiekia daugybė informacijos apie tai, ką turėtume valgyti ir ko derėtų vengti, bet šioje informacijos kakofonijoje dažnai lieka neaišku, ar apskritai dar galima ką nors valgyti. Viena žinia, kuri turbūt nėra paneigiama jokiuose patikimuose šaltiniuose, yra tai, kad šiuolaikinis žmogus suvartoja gerokai per daug cukraus, taip smarkiai išaugindamas daugybės ligų riziką ir savo svorį. Tad nenuostabu, kad, sužinodami vis daugiau, nuėję į parduotuvę dairomės kuo sveikiau atrodančių gaminių. Tačiau kaip tą sveikumą matuoti, ir kaip šiuo atžvilgiu reikėtų vertinti gaminių sudėtyje esantį cukrų?
via Cukraus iliuzija: produktas atrodo sveikas, bet kaip yra iš tikrųjų? — Rūta Grigolytė